Triggerpunkts-behandling

När en muskel varit spänd för länge drar muskelfibrerna ihop sig och det bildas en triggerpunkt – också kallat muskelknut. De kan uppstå av många anledningar som till exempel dålig hållning, återupprepande rörelser, överbelastning, stillasittande eller ett tungt lyft.

Knutarna i muskeln gör att den inte kan fungera optimalt och utan behandling kan smärtan sprida sig till fler områden. Eftersom muskeln inte fungerar optimalt behöver andra muskler kompensera vilket skapar nya problem i andra muskler. För att hålla sig smärtfri och rörlig är det viktigt att lösa problemet vid roten så att nya problem inte uppstår.

Syftet med denna behandlingsmetod är att få muskelknuten att slappna av och sluta spänna sig så att muskeln kan fungera normalt igen utan att orsaka smärta och stelhet. Det uppnås dels genom direkt tryck på triggerpunkten. Beroende på dina knutar så kan behandlingen upplevas smärtsam till en början men man kan oftast snabbt efteråt känna de positiva effekterna. Under behandlingen har vi hela tiden en dialog så att vi tar det i din takt och kan pausa om det önskas.

När du bokar behandling hos mig

Jag kombinerar olika behandlingsmetoder för att hjälpa dig på bästa sätt. Triggerpunktsbehandling är en av de metoder jag kan komma att använda mig av under din behandling.

Kontakt

Massage av hög kvalité med skräddarsydd behandlingsplan för att hjälpa dig med dina unika behov.